Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Ibland blir jag bara så arg…

leave a comment »

Mote

Idag har jag suttit i möte hela dagen. Möten kan vara en riktigt bra arbetsform men de kan också vara rena döden. Då menar jag att de kan döda all kreativitet, fantasi och glädje. Jag tillhör dem som tror att kreativitet är en förutsättning för framgång. Att våga ta ut svängarna och se nya lösningar genom att bolla frågor och frågeställningar. Högt i tak brukar det också kallas.

För att ha högt i tak måste man veta vart golvet är. För att veta vart golvet är måste man ha en ledare som är tydlig och lägger golvet på stabil grund. Med stabil grund menar jag att det är viktigt att veta vart gränserna går. T.ex. vad som är tillåtet att säga till varandra på ett möte. Är det ok att någon under sju timmar sitter och knäpper andra på nästan. Tuktar alla försök till att vara kreativ. Dödar all diskussion. Vet bäst i alla frågor. (Sammanhanget för det här mötet var att hitta nya lösningar och förslag till aktiviteter för att parera en dålig prognos för 2009).

Om den som är ledare inte ingriper – då hamnar taket väldigt nära golvet, väldigt nära.

Om du som ledare tillåter att 11 personer ska sitta och hålla käft för att en person har synpunkter om allt, högt och lågt räkna då inte med några kreativa resultat!

Våga sätta gränser!
Våga ta ledningen!

Written by tankemosaik

2009/01/19 den 21:59

Publicerat i Arbetsliv, ledarskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: