Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Månen…

with one comment

FullmåneFörra veckan var jag grymt trött. Började jobba efter att ha varit ledig under jul- och nyårshelgerna. För trött för att det enbart skulle bero på ovana att jobba. Vi talar helt slut. Redan på förmiddagen började jag längta efter att åka hem och lägga mig.  

Hemma fick jag ta med mig äggklockan när jag satte mig ner i soffan, somnade på stört. I vilken ställning som helst. Tränade dessutom torsdag kväll, begriper inte riktigt hur jag tog mig till gymet. Är instruktör så jag hade inget val, vilket var bra för annars hade det absolut inte blivit någon träning.

Nämnde detta till någon och fick ett reflexmässigt, snabbt svar. ‘Jamen, det är inte ett dugg konstigt. Det är en kraftfull fullmåne just nu som gör att vi blir aströtta’. Vet med mig att jag brukar sova oroligt när det är fullmåne men har inte tänkt på att jag brukar få näradödenupplevelser av den. 

Kollade runt på nätet och hittade många träffar. Många verkar ha varit helt utmattade vid vissa fullmåneperioder. När månen är nära jorden. Flera menade vi påverkas av månens dragningskraft, precis som vattnet.

Körde bil till Malmö sent torsdags kväll. Helt plötsligt ser jag en jättestor måne som är i nedan. Gul, stor, magiskt som ligger väldigt nära en åker. Såg ut som den skulle landa. Då började jag fundera, ja, kanske….

Nuelleraldrig om månen och sömn

Anmaja bl.a. om månen

Filosofia

Expressen – månen

Apoteket om forskning, bläddra ner så hittar du några rader om fullmåne och sömnproblem

Written by tankemosaik

2009/01/18 den 21:22

Publicerat i månen, trött

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hittat en blogg jag nog återväner till!
    Anmaja

    Anmaja

    2009/01/18 at 21:42


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: