Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Dags att jobba igen…

leave a comment »

Nu är det dags att börja jobb igen. Efter att ha varit ledig sedan jul känns det lite annorlunda att anpassa sig till andra tider. Det har varit skönt att sova ut på morgonen och lägga sig lite senare än vanligt, min naturliga dygnsrytm.

För att återkoppla till det jag skrev om ‘snäll’ tidigare (och som jag kommer att utveckla mer) så ska jag försöka vara snäll med mig själv för att underlätta övergången till arbetet.

Att vara snäll med sig själv tror jag är en förutsättning för att man ska kunna vara snäll mot andra. Balansen mellan sig själv och andra är viktig. Är man snäll mot andra på bekostnad av sig själv då tänker jag att vi inte pratar om ‘snäll’ längre.

Ska lägga mig hyfsat tidigt så att jag har tid att läsa innan jag måste släcka för att sova. Ska också försöka kliva upp i tid så att jag hinner vakna ordentligt innan jag går till jobbet. Att undvika stress – riktigt snällt 🙂

Hur gör du när du ska vara snäll med dig själv?

Efter att ha skrivit det här inlägget hittade jag samma ämne på en annan blogg. Läs gärna vad Lena Andersson skriver i sin blogg – njuta om att vara snäll med sig själv. (Klicka på ‘blogg – njuta’)

Written by tankemosaik

2009/01/06 den 19:40

Publicerat i Arbetsliv, snäll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: