Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Snäll….

leave a comment »

Snäll är ett ord som jag tror har många betydelser för oss. På samma sätt som vi skapar och om-skapar betydelse för ord och uttryck så skapar vi betydelse kring ‘snäll’. För mig är snäll ett positivt ord med många olika innebörder.

Jag har en bekant som ofta säger ‘snäll, det säger man om grisen också’. Jag tror att han menar att om man är snäll så är man viljelös, gör som andra säger, flyter med i strömmen. Kort sagt så är man dum, lite korkad. Om man kan säga samma sak om grisar är jag osäker över, jag tror att det är att underskatta grisen.

Jag försöker vara snäll. Ibland lyckas det utan att jag behöver anstränga mig, det går av bara farten. Ofta måste jag anstränga mig för att vara snäll, fokusera och gå tillbaks till hur jag tänker kring att vara snäll. Reflektera över hur jag ska ‘göra’ snäll i det specifika sammanhang jag är i.

Jag kommer att skriva mer om mina tankar kring snäll. Funderar en hel del på hur snäll ‘kan göras’ i olika perspektiv, som medmänniska, vän, chef, coach, handledare, partner mm. Tänker att grundbetydelsen av snäll (som jag ska återkomma till) ser ut på samma sätt i de olika sammanhangen men handlingen kanske ser olika ut?

Fortsättning följer.

Written by tankemosaik

2009/01/01 den 14:10

Publicerat i sammanhang, snäll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: